Hlavní obsah

Za znásilnění dívky v odstaveném vagónu dostal muž tříletý trest

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Teprve sedmnáctiletá dívka se právě před rokem seznámila v jedné brněnské hospodě s Michalem Jakubem. Slovo dalo slovo a za chvíli se spolu bavili jako staří známí. Dívka ovšem netušila, že Jakubovi jde jen o sex a je schopný si ho i vynutit. To se také stalo a Krajský soud v Brně poslal Jakuba za znásilnění na tři roky za mříže.

Foto: Petr Kozelka, Novinky

Michala Jakuba přivedla k soudu eskorta z vazby.

Článek

Podle státní zástupkyně odešel v noci Jakub s dívkou na odstavnou kolej nedaleko Rosické ulice. Tam děvče zatáhl do nepoužívaného vagónu a dožadoval se sexu. Když dívka odmítla, dostala facku, aby bylo jasné, po čí vůli že to bude.

Dívka se ještě snažila zmizet z vagónu s tím, že se jí chce na záchod. Jakub ji ale celou dobu hlídal, nakonec ji povalil na vytrhané sedačky a znásilnil.

„Nebyl proveden žádný věrohodný důkaz, na poškozené nebyly nalezeny žádné známky násilí,“ tvrdila Jakubova obhájkyně. Sám obžalovaný, který teprve nedávno opustil brány vězení, pouze prohodil, že se cítí nevinný.

Soud v čele s Jiřím Šoukalem ale obhajobě neuvěřil, původní verdikt místního Městského soudu pouze snížil podle nového trestního zákoníku o půl roku na konečné tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám