Hlavní obsah

Kamión zablokoval dálnici D1 ve směru na Prahu

Právo, Novinky, vm, jas, ads

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dálnice D1 na 29. kilometru ve směru na Prahu u Hvězdonic v pondělí ráno stála. Kamión ve svodidlech bránil v provozu, v opačném směru byl zablokován levý jízdní pruh. U nehody zasahoval vrtulník záchranné služby. Po deváté hodině se podařilo uvolnit jeden pruh také směrem na Prahu.

Článek

Na místě se směrem na Prahu vytvořila několikakilometrová kolona. Informoval o tom dispečer ÚAMK. Řidičům se doporučoval nehodu objíždět na 34. kilometru na exitu Ostředek přes Chocerady. Kolona se vytvořila také směrem na Brno.

„Řidič rumunského kamiónu narazil krátce po půl osmé ráno do středových svodidel, projel jimi a zůstal v nich zaklíněný předkem vozu trčícím do protisměru. Z tohoto důvodu došlo k zablokování dálnice nejen ve směru na Prahu, ale částečně i na Brno,“ řekla Právu tisková mluvčí benešovské policie Zuzana Stránská.

Foto: Novinky

Jak Právu potvrdila mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková, zdravotníci na místě ošetřili 38letého řidiče kamiónu. „S podezřením na otřes mozku byl převezen do benešovské nemocnice,“ sdělila Janečková.

Spolu s ním podle Janečkové převezli záchranáři do nemocnice i řidičovu krajanku a spolujezdkyni. „Měla ale jen lehce pohmožděné ruce, odmítla se i nechat ošetřit. Využili jsme jí tedy jako tlumočnici, protože její zraněný krajan neuměl ani anglicky,“ dodala Janečková.

Dálnici D1 zastavil před týdnem požár kamiónu u Mirošovic ve směru na Prahu. Doprava byla omezena na více než hodinu. 19. ledna dálnici směrem na metropoli zastavila další nehoda nákladního automobilu. Převrácený kamión zablokoval průjezd dálnicí na Vysočině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám