Hlavní obsah

Záchranářům vykradli kabinu vozu, když v sanitce bojovali o život chlapce

Novinky, Petr Nový
Ostrava
Aktualizováno

S neskutečnou drzostí a cynismem se setkali v sobotu odpoledne ostravští záchranáři. Když v zadním prostoru sanitky bojovali o život malého chlapce v bezvědomí, zloděj vnikl do kabiny a ukradl z ní navigaci. Policie žádá veřejnost o pomoc.

Článek

Posádka záchranné služby vyjela do Plzeňské ulice k chlapci, který jevil známky otravy léky. Záchranáři před odchodem do bytu sanitku zamkli.

„Malý pacient byl v bezvědomí a ohrožení života. Lékařka mu musela zajistit dýchací cesty připojit ho k umělé plicní ventilaci. Po poskytnutí nezbytné péče posádka dítě přesunula do sanitního vozu,“ řekl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Když řidič otevřel dveře do kabiny, uviděl otevřené přihrádky v palubní desce a zjistil, že z vozidla někdo odcizil GPS navigaci.
mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl

Pak se záchranáři přesunuli k sanitce. Řidič odemkl vozidlo a celá posádka nakládala dovnitř pacienta a přístroje. Následně jej záchranáři v ambulantním prostoru v zadní části sanitky chystali k převozu do zdravotnického zařízení a plně se věnovali práci s ohroženým pacientem.

„Když po několika minutách řidič otevřel dveře do kabiny, uviděl otevřené přihrádky v palubní desce a zjistil, že z vozidla někdo odcizil GPS navigaci,“ popsal situaci Humpl.

 Zloděj na dosah záchranářů

Zatímco posádka ošetřovala vážně ohrožené dítě a snažila se mu poskytnout nejlepší možnou péči, zloděj v přední části sanitky, oddělené jen tenkou přepážkou, kradl takřka na dosah záchranářů.

Záchranáři převezli chlapce do nemocnice a následně oznámili krádež na policii.

Policie žádá o pomoc veřejnost

„Vzhledem k okolnostem žádáme svědky, kteří mohou sdělit ke krádeži jakoukoliv informaci, aby nás kontaktovali na bezplatné lince 158 nebo kterékoliv policejní služebně. Dále lze sdělit informace k věci přímo na Obvodním oddělení policie Ostrava-Zábřeh, tel. 974 728 301,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Jedná se o druhou podobnou krádež v posledních deseti dnech. 20.1. byla ze sanitního vozu při zásahu v Ostravě nejen odcizena GPS navigace, ale došlo i k poškození vozidla záchranné služby a ohrožování samotné posádky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám