Hlavní obsah

Střelec z opavského hřbitova je ve vazbě

Právo, hon
Ostrava

Soudce v pátek poslal do vazby jednoho z obviněných mužů, kteří ve středu před polednem postřelili zaměstnance pohřební služby v Opavě. Druhý z dvojice, který se na útoku pouze podílel, bude vyšetřován na svobodě.

Foto: Aleš Honus, Právo

Místo, kde došlo ke střelbě.

Článek

Muži jsou obviněni z vydírání a jeden také z nedovoleného ozbrojování, protože si zbraň pořídil nelegálně. Oběma hrozí až 12 let vězení.

Na pracovníka pohřební služby ve středu v areálu opavského hřbitova zaútočili mladý muž, který minulý týden pohřbil svého otce, a jeho kamarád. Oba nejprve funebráka napadli fyzicky, potom mu jeden z podezřelých postřelil obě nohy. Policie oba útočníky zadržela krátce po střelbě.

Motivem je spor o peníze. Jeden z obviněných totiž pohřebáka podezříval z toho, že před dvěma týdny okradl jejich zesnulého otce o několik desítek tisíc, který měl mrtvý u sebe v pokoji. Po odjezdu pohřební služby byla skříňka prázdná. Postřelený pracovník pohřební služby však tvrdí, že nic neukradl. Hospitalizován je v opavské nemocnici, jeho stav je stabilizovaný a zranění zřejmě nebude mít trvalé následky.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie obvinila střelce z opavského hřbitova

Policie ve čtvrtek obvinila dva muže, kteří ve středu před polednem postřelili zaměstnance pohřební služby v Opavě. Oba muži si vyslechli obvinění z vydírání...

Výběr článků

Načítám