Hlavní obsah

Kamión se střetl s vlakem na přejezdu u Kolína

– Kolín • Aktualizováno

Vlaková souprava vykolejila v pátek ráno po střetu s kamiónem na železničním přejezdu u Kolína. Nehoda se stala na trati Kolín-Ledecko ve 4.20, uvedl Jan Kučera s Drážní inspekce.

Článek

"Nehoda zablokovala frekventovanou silnici I/38 na Kutnou Horu. Tvořily se kolony. Škoda byla předběžně odhadnuta na 6,5 miliónu, doplnil Kučera. Policisté silnici otevřeli opět až po poledni.

Mluvčí kolínské policie Petra Čimová ČTK řekla, že byl zraněn řidič kamionu a jednu ženu sanitka převezla do nemocnice na pozorování.na Kutnou Horu.

Nákladní auto jedoucí od Kolína na Kutnou Horu zastavilo podle policejní mluvčí v Havlíčkově ulici před přejezdem, na němž blikala červená světla. Kamion jedoucí za ním ho ale údajně objel a vjel na koleje.

V tom okamžiku po nich přijížděla místní lokálka. Její tři vagony vykolejily. Z kamionu, který převážel auta, jeden vůz spadl.

Policisté odkláněli nákladní auta ze silnice I/38, která je průtahem Kolína, už na velké kruhové křižovatce. Objízdná trasa pouze pro osobní automobily vedla přes Hluboký důl, Nebovidy a Polepy.

Reklama

Výběr článků

Načítám