Hlavní obsah

Otčím se svým kamarádem zneužíval nevlastního syna

Právo, Miroslav Homola
Brno
Aktualizováno

Brněnská policie ve čtvrtek zveřejnila dva případy pohlavního zneužívání nezletilých chlapců. Popsala je kriminalistka Michaela Kučerová. V tom prvním dva muži ve věku 40 a 49 let zneužívali dva nezletilé chlapce. Případ je o to závažnější, že jeden z viníků pohlavně zneužíval syna své družky.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policistka Michaela Kučerová informovala o případu zneužívaných chlapců.

Článek

Starší, za pohlavní zneužívání již trestaný muž, žil ve společném bytě se svojí o osm let mladší družkou a jejím třináctiletým synem.

„S chlapcem si velmi dobře rozuměl, trávil s ním hodně času a spolu také chodili na návštěvu ke kamarádovi otčíma. Školák si sebou brával občas také svého kamaráda. A právě při těchto návštěvách muži oba chlapce přemluvili k sexuálním hrátkám. Prostě si je koupili řádově za stokoruny. A hlavně za sliby mnohem větších příjmů či darů. Tyto sliby však nikdy nesplnili. Kluky pak pohlavně zneužívali, prováděli s nimi orální i anální sex. Natáčeli je také na kameru,“ popsala případ vyšetřovatelka Michaela Kučerová

I když se oběma mužům nepodařilo prokázat rozšiřování pornografie, musejí viníci jako již dříve trestaní pedofilové počítat s vysokým trestem. Případu si bohužel všiml až dědeček zneužívaného chlapce, matka neměla o ničem ani tušení a poté, co vše vyšlo najevo, se zhroutila.

„Případ je o to složitější, že kluci vypovídat nechtěli. Je podezření, že nebyli sami, které oba muži zneužívali. Chlapec si navíc nevlastního otce skutečně oblíbil, zřejmě si dobře rozuměli a nechtěl mu svou výpovědí přitěžovat,“ doplnila vyšetřovatelka.

Zjistilo se rovněž, že pedofilové svévolně přerušili soudem stanovené léčení a vysadili předepsané léky. I to jim zřejmě bude přítěží u soudního jednání.

Útěkáři z pasťáku byli snadnou kořistí pedofila

Ve druhém případě policie stíhá šestapadesátiletého pedofila, který více než půl roku lákal k sobě na chatu za Brnem chlapce uprchlé z diagnostického ústavu a tam je nechal přebývat za pohlavní styk.

Chlapcům slíbil nocleh, jídlo, cigarety pití. Za to mu museli být sexuálně po vůli. Podle policistů, kteří se případem zabývají, přebývali mladíci s mužem v otřesných podmínkách v chatě na okraji Brna.

Na praktiky se přišlo náhodou. Jeden z chlapců, který byl při potulce opakovaně chycen a vrácen do ústavu, se při rutinním výslechu prořekl a místo podivného azylu prozradil. Policie je sice přesvědčená, že mimo dvou prokázaných případů chatou prošlo mnohem víc chlapců. Zatím to však nemůže dokázat.

Postižení se obvykle mezi sebou neznají, nebo ze studu mlčí. A obviněný, který již poznal pobyt za mřížemi, to velmi dobře ví. Hájí se dobrovolností svých „milenců“ i tím, že nepředpokládal, že mají teprve čtrnáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám