Hlavní obsah

Mladá žena z Brna týrala svoji dceru

Právo, Novinky, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Žena v Brně tři roky týrala svou devítiletou dceru. Ponižovala ji hlavně psychicky. Dceru zatěžovala úkoly, bila ji, stále jí říkala, jak je neschopná, ačkoliv dítě se výborně učilo. Dívka skončila v ústavu, matce hrozí až osm let vězení. Uvedla to ve čtvrtek Michaela Kučerová z brněnské policie.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Bylo to něco otřesného. Jako policistka s dlouholetou praxí, která se setkává ročně s desítkami týraných dětí jsem se ještě s takovou podlostí nesetkala,“ řekla vyšetřovatelka Kučerová. Pětatřicetiletá matka tří dětí, z nichž dvě mladší má s jiným mužem, začala s týráním nejstarší dcerky už asi před třemi léty, v době kdy bylo holčice šest let.

„Postupně jsme zjišťovali, že ubližování dětské duši bylo velmi zlé a rafinované. Děvčátko bylo bito za každý drobný prohřešek. Matka ho za trest zavírala do sklepa, vyhazovala holčičku z bytu," popsala část několikaleté hrůzy policistka.

Je možné, že si na ní matka vybíjela zlost vůči jejímu otci
policistka

Matka dívku trestala i za zcela smyšlené věci. Děvčátko, které se učilo a učí na samé jedničky muselo například psát každý domácí úkol i sedmkrát či desetkrát. Matka jí tvrdila, že si takové známky stejně nezaslouží, protože ji nespravedlivě učitelky nadržují.

Dívka byla hromádka neštěstí

Mimo bití jí běžně sprostě nadávala a dávala jí najevo, že je jen na obtíž. "Na dítěte se silně podepsalo snad ještě více než fyzické, psychické týrání,“doplnila Kučerová.

Matka, která žije bez partnera, vystupovala na veřejnosti jako spořádaná žena. Děti chodily upravené, měly svačiny. Jen málokdo tušil, co se za dveřmi bytu děje. Při vyšetřování se žena chovala arogantně, z pozice síly.

„Když se na případ přišlo, byla z devítileté holčičky jen hromádka neštěstí. Oči sklopené, ručičky zatnuté v pěst. Prakticky měla panický strach z každého dospělého člověka. Je možné že si na ní matka vybíjela zlost vůči jejímu otci,“ doplnila kriminalistka. Děvče je již dva měsíce v péči dětského domova. Konečně začíná komunikovat s okolím. Matka může být odsouzena na dva až osm let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám