Hlavní obsah

Pracovníka pohřební služby postřelil ze msty. Prý okradl nebožtíka

Právo, Novinky, Petr Nový, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Na městském hřbitově v Opavě se ve středu dopoledne střílelo. Dva pachatelé postřelili zaměstnance pohřební služby, policie je zadržela. Podle informací, které má Právo k dispozici, stála za střelbou pomsta. Postřelený muž nařčení z krádeže odmítá.

Článek

Sestra střílejícího muže potvrdila, že jedním z útočníků byl její bratr. Důvodem útoku mělo být podezření, že pracovník pohřební služby okradl jeho otce, který minulý týden zemřel.

Mám čisté svědomí.
postřelený muž

Krátce před smrtí se měl starší muž svěřit rodině, že má doma uložené větší množství peněz. Podle verze sestry útočícího muže po odjezdu pohřební služby s tělem rodina doma peníze nenašla.

Foto: Aleš Honus, Právo

Postřelený muž v opavské nemocnici

Vyřizování účtů

Středeční incident se odehrál tak, že po příjezdu dvou pracovníků pohřební služby do své provozovny u hřbitova k autu přistoupili dva útočníci. Dalšího muže odstrčili stranou a po údajném zloději chtěli vrátit peníze. Když odmítl, ozval se výstřel.

Foto: Aleš Honus, Právo

Místo, kde došlo ke střelbě.

Oproti tomu postřelený Právu řekl, že žádné peníze nevzal a pozůstalí ho osočují neprávem. „Mám čisté svědomí,“ uvedl.

Mluvčí Slezské nemocnice v Opavě Daniel Svoboda řekl, že pacient je ve vážném stavu. „Jde o čistý průstřel levého stehna a pravého lýtka. Střely nezasáhly kosti,“ uvedl.

"Na základě přijetí oznámení na linku 158 neprodleně na místo vyjela policejní hlídka, která oba pachatele zadržela," řekla mluvčí policie Darina Majková.

Okolnosti případu na místě prověřují kriminalisté z krajské výjezdové skupiny. "Útočníci byli eskortování k výslechu. Kolegové místo činu ohledávají, zajišťují stopy," doplnila Majková.

„Záchranná služba dostala oznámení o střelném poranění na hřbitově. Na místě jsme ošetřili zraněného 24letého muže, který měl poraněné nohy a na těle oděrky,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám