Hlavní obsah

Patnáctiletou sebevražedkyni zachránili kolemjdoucí

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravská Ostrava

Dvěma mladým mužům vděčí za život 15letá dívka z Moravské Ostravy. Po neshodách s přítelem se v pondělí rozhodla skočit z mostu. Všimli si jí však dva kolemjdoucí. Podařilo se jim s pomocí přivolaných policistů sebevraždu dívce rozmluvit.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Článek

Drama se odehrálo v ulici 28. října. Dívka spolykala větší množství léků a zamířila na Frýdlantské mosty, kde kolem půl dvanácté přelezla zábradlí a chtěla z výšky přes deset metrů skočit z mostu. Se slzami v očích se držela zábradlí, když si jí všimli dva 20letí mladíci jdoucí kolem.

Po příjezdu přivolaní policisté zjistili, že poblíž dívky stojí 20letý muž, snaží se s ní komunikovat a zabránit ji ve skoku. Policisté se snažili s dívkou okamžitě navázat hovor, zpočátku ale příliš nereagovala.

Dívka začala odpovídat až po chvíli na vhodně kladené dotazy policistů. Hlídce prozradila své jméno, ale také svůj úmysl skočit dolů.

Neshody s partnerem

„Policistům prozradila i své důvody ke skoku, kterými byly neshody s partnerem. Nakonec se policistům podařilo děvče přimět, aby se vrátila za zábradlí. Dívka byla odvezena do nemocnice,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

S ohledem na zdravotní a psychický stav nebyla dívka zatím vyslechnuta. Přesné důvody, které dívku vedly k úmyslu skočit z mostu, jsou tak i nadále předmětem prověřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám