Hlavní obsah

Policie zatkla strážníka z Plzně, viní ho z násilností

Právo, pab
Plzeň

Policisté zatkli o víkendu v Plzni dva muže, které obvinili z několika násilných trestných činů. Jedním z nich je podle informací Práva třiadvacetiletý strážník plzeňské městské policie. Oba jsou v cele předběžného zadržení a čekají na rozhodnutí soudu o uvalení vazby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podrobnosti policie zatím tají, na případ uvalila informační embargo. Právu se podařilo zjistit, že dvojice násilníků je stíhána pro vydírání, ublížení na zdraví, omezování svobody a výtržnictví. Společně s nimi se na trestné činnosti údajně podílel ještě třetí komplic, po kterém nyní pátrá kriminálka. Jasné je zatím jen to, že strážník v té době nebyl ve službě, vystupoval jako soukromá osoba.

Ke zločinům mělo dojít v noci z pátku na sobotu, kdy trojice podezřelých údajně napadla třiadvacetiletého muže pěstmi a obuškem, přičemž ho přinutila sjednat schůzku s jiným mužem, se kterým měli mít nevyřízené účty. Napadeného muže pak naložili do auta a odjeli s ním na dohodnutou schůzku.

Muže, který na ně na smluveném místě už čekal, pak rovněž napadli, kopali ho a bili obuškem do hlavy. Zlomili mu prst, způsobili otřes mozku a další tržně zhmožděné rány. Zbitý muž nakonec skončil v nemocnici, kde je hospitalizován.

Za  trestné činy hrozí obviněným až osm let vězení. Policisté dali státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby.

Šéf plzeňské městské policie Marek Šilhan na dotaz Práva uvedl, že o zatčení strážníka ví zatím pouze neoficiálně. „Dostal jsem takovou informaci telefonem od policie. Hned jak mi bude doručeno usnesení o zahájení trestního stíhání, postavím ho mimo službu,“ sdělil Šilhan. Podle něj jde o řadového strážníka, který slouží krátce. „Po pracovní stránce jsme s ním nikdy žádné problémy neměli,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám