Hlavní obsah

Za podřezání vlastní matky dostal 21 let

Právo, ČTK, Aleš Fuksa
Zlín

Výjimečný souhrnný uložil v pondělí senát Krajského soudu ve Zlíně 33letému Martinu Fišerovi ze Zlína za brutální vraždu vlastní matky, které podřezal hrdlo. Dostal 21 let ve věznici se zvýšenou ostrahou.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Třiatřicetiletý Martin Fišer podle obžaloby zavraždil v květnu 2005 ve Zlíně svoji matku.

Článek

Zlínský soud rozhodl po opakovaném zprošťujícím rozsudku, který si v minulosti obžalovaný vyslechl od senátu Krajského soudu v Brně, a to pro nedostatek přímých důkazů  Nejvyšší soud však pokaždé rozsudek zrušil. Naposledy přikázal, aby věc projednal jiný senát.

Fišer nadále jakýkoliv podíl na matčině smrti odmítá. Podle obhajoby se proti rozsudku údajný matkovrah odvolá k vrchnímu soudu v Olomouci.

Podle obžaloby Fišer přišel 3. května 2005 do bytu svých rodičů v části Zlína Prštné s úmyslem získat peníze. Poté, co mu je 54letá matka odmítla dát, tloukl ji údajně pěstí do hlavy, rdousil a nakonec nožem podřezal. Tělo prý zabalil do deky a zastlal do postele.

Z bytu rodičů Fišer odjel s penězi, mobilním telefonem matky, její platební kartou a vozem. Po činu odcestoval do Prahy, vyřídil si tam vízum do Běloruska, kam později odjel. V Bělorusku byl na základě mezinárodního zatykače 9. června 2005 zadržen.

U soudu zopakoval, že matku nezavraždil. Odkázal na dřívější výpovědi, kde připustil, že ji v den vraždy navštívil a hádal se s ní. Pak prý ale odešel a když se později vrátil, nalezl už matku mrtvou. Vyděsilo jej to prý natolik, že z obav před obviněním z vraždy uprchl. Soud mu však jeho obhajobu neuvěřil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám