Hlavní obsah

V Praze shořel autobus MHD, asi ho zapálila skupina mladíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Požár zničil v noci na sobotu autobus městské hromadné dopravy v Praze. Nikdo z cestujících vozu na lince 205 nebyl zraněn. Policie pátrá po skupině cestujících, kteří údajně pyrotechnikou autobus zapálili. Hrozí jim trest za obecné ohrožení.

Foto: HZS Praha, ČTK

Požár zničil v noci na 23. ledna autobus městské hromadné dopravy v Praze.

Článek

Mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová řekla, že škoda na voze byla odhadnuta na čtyři milióny korun.

Policejní mluvčí Eva Miklíková uvedla, že požár vypukl krátce před půlnocí v ulici Modřanská v Praze 4. Řidič autobusu si všiml, že v zadní části autobusu hoří. Požár se rozšířil velmi rychle a během krátké chvíle autobus zcela zničil. Všichni cestující i řidič stačili včas vystoupit. Přivolaní hasiči požár zlikvidovali za 40 minut.

Foto: HZS Praha, ČTK

Nikdo z cestujících vozu na lince 205 nebyl zraněn.

"Mezi pasažéry byli i tři mladíci, kteří mají požár pravděpodobně na svědomí. Ti ale z místa utekli a policie po nich nyní pátrá," řekla Miklíková. Případem se zabývají kriminalisté, první výsledky šetření ukazují na úmyslné zapálení.

Policisté budou vyslýchat svědky a plánují i využít kamerového systému. Pokud se potvrdí, že autobus skutečně někdo zapálil, budou se obvinění zpovídat z trestného činu obecného ohrožení. "Pokud budou pachatel či pachatelé dopadeni, hrozí jim několikaleté tresty za mřížemi," doplnila policejní mluvčí.

Foto: HZS Praha, ČTK

Foto: HZS Praha, ČTK

Reklama

Výběr článků

Načítám