Hlavní obsah

Osmnáctiletý řidič zemřel na Jihlavsku po honičce s policií

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Havárií a smrtí skončila v sobotu 23. ledna nedaleko Jihlavy automobilová honička, vyprovokovaná podezřelým řidičem v ulicích krajského města. Jaký důvod měl 18letý mladík k tomu, aby začal prchat před policejní kontrolou, se nyní vyšetřuje. Informovala o tom policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Mladíka spatřila policejní hlídka v okamžiku, kdy nastupoval do vozu značky Peugeot a jevil známky podnapilosti. Vydali se tedy za ním a u čerpací stanice před výjezdem z Jihlavy na Pelhřimov se ho pokusili zastavit. Zdánlivé uposlechnutí výzvy však mělo nepříjemnou dohru. Když policisté vystoupili z auta, mladík šlápnul na plyn a začal ujíždět.

„Rychlost ujíždějícího vozu se zvyšovala, ztratil se z dohledu a blížila se křižovatka. Policisté tak ještě informovali kolegy, kteří se pohybovali v oblasti hlavního tahu, aby jim podezřelý neunikl. Když ale dojeli ke křižovatce, zjistili, že mladík už nikam neujede,“ uvedla policejní mluvčí.

Havarovaný Peugeot, s nímž patrně řidič narazil do sněhové závěje, se odmrštil a po asi 30 metrech skončil ve vzrostlém stromě. Bezvládný řidič ležel pár metrů od auta.

Policisté okamžitě začali s poskytováním první pomoci a přivolali záchranku. Ta těžce zraněného mladíka dopravila do nedaleké nemocnice, kde však po několika hodinách zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám