Hlavní obsah

Zdravotníky v Ostravě napadlo při zásahu 15 výtržníků

Právo, ab
Ostrava

Skupina nejméně patnácti lidí napadla ve středu večer záchranáře v Ostravě, když se snažili dostat k muži, který údajně zkolaboval. Útočníci poškodili sanitku, zdravotníci naštěstí zraněni nebyli. Bezpečný vstup do domu záchranářům zajistili až přivolaní policisté. Sdělil to mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. Případem se zabývá policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Jak uvedl Humpl, na Centrum tísňového volání byl ve středu před 23. hodinou nahlášen kolaps mladého muže v domě v Sládkově ulici v Ostravě. „Po příchodu záchranářů do domu jim však v přístupu k pacientovi začali agresivně bránit jeho spolubydlící,“ sdělil s tím, že posádka viděla na dálku postiženého, který ležel bez hnutí.

Záchranáře začali ohrožovat další lidé, vyhrožovali fyzickým napadením, takže kvůli narůstajícímu riziku museli záchranáři dům opustit, aniž se k pacientovi dostali.

Posádka požádala o asistenci policii a přivolala i další výjezdovou skupinu s lékařem. „Dav agresivních obyvatel domu, který nakonec čítal nejméně patnáct osob, však záchranáře následoval až k sanitnímu vozu. Posádku začali napadat, snažili se dostat do záchranářského vozidla. Došlo k potyčce a posádka musela vstupu agresorům do ambulantního prostoru sanitky fyzicky bránit. Během této doby agresoři rozbili boční okno sanitního automobilu,“ sdělil Humpl.

Ukradli navigaci

Když se po příjezdu policistů a městských strážníků dostali záchranáři do domu, lékař zjistil, že 22letý muž je při vědomí a nejeví žádné známky akutního onemocnění či poranění. „Jeho aktuální stav byl ovlivněn alkoholem a s podezřením na intoxikaci jej záchranáři transportovali na urgentní příjem Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy,“ doplnil Humpl.

Mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková Právu řekla, že po rozbití okna sanitky z ní byla ukradena navigace. Policie tak případ šetří jako krádež. „Okolnosti samotného incidentu zjišťujeme,“ doplnila s tím, že kvalifikace případu může být rozšířena o výtržnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám