Hlavní obsah

Pojišťovací agentka si za mrtvé duše na konto připsala přes pět miliónů

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby existoval žebříček nejlépe placených terénních pojišťovacích agentů, rozhodně by mu vévodila Hana Kohoutová z Rokycan. Ta dokázala získat od zaměstnavatele během jediného roku miliónové provize za získání nových klientů. Jenže to má háček. K závratným bonusům se šestadvacetiletá žena nedostala pracovitostí, ale podvodem.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Své nadřízené jednoduše ošálila tím, že vykazovala smlouvy uzavírané na černé duše. Teď ji za to hledá policie. Zatykač platí zatím jen na území České republiky.

„V postavení obchodní zástupkyně pojišťovny uzavřela během jednoho roku stovky pojišťovacích smluv, o kterých už předem věděla, že zaniknou pro neplacení pojistného. Na základě vykázaného počtu smluv inkasovala provize v celkové výši více než pět miliónů korun,“ řekl policejní důstojník z krajské hospodářské kriminálky Jan Mayer.

Fígl byl v tom, že smlouvy pojišťovačka uzavírala jednak na fiktivní klienty, ale také na osoby, kterým namluvila, že nemusí nic platit. „Za každého klienta pak zaplatila první splátku tak, aby to vypadalo věrohodně,“ upřesnil Mayer.

Kde se Kohoutová v současné době zdržuje, policisté netuší. Pokud se jim ženu podaří zadržet, bude obviněna z podvodu. Za to jí v případě prokázání viny hrozí až deset let vězení. Kriminalisté v této souvislosti žádají veřejnost o pomoc při pátrání. Podat jakékoliv informace o podezřelé mohou svědci na tísňovou linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám