Hlavní obsah

Firmu v Jičíně okradli falešní vymahači dluhů

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Zajímavý případ jednoduchého podvodu šetří jičínští kriminalisté. Vše začalo v březnu loňského roku, kdy jednu ze společností v Jičíně navštívil 49letý muž spolu se svým o devět let mladším komplicem a při žádosti o fingovanou spolupráci ve vymáhání dluhů podvodně získali celkem přes 200 tisíc korun.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Oba se vydávali za zástupce firmy, která se zabývá vymáháním pohledávek. Hned na první schůzce se domluvili na spolupráci, kterou stvrdili podpisem smlouvy. Dvojice obratem vyinkasovala 90 tisíc korun jako zálohu na provedené služby.

Podvodníci o několik dní později uvedenou společnost opět navštívili s tím, že potřebují další zálohu na mimořádná vydání spojená s vymáháním pohledávek. Zástupci společnosti jim opět bez okolků vyplatili 120 tisíc korun. Tím ale požadavky na mimořádné finanční zálohy nekončily.

Koncem března do uvedené společnosti zavítal společník obou podvodníků s žádostí o další zálohy ve výši 50 tisíc korun. I v tomto případě mu zástupce společnosti vyhověl a peníze vyplatil.

Žádný z mužů ovšem nikdy neměl v úmyslu pohledávky pro společnost vymáhat a nikdy nekontaktovali dlužníky, kteří uvedené společnosti peníze dlužili. „Stali se tak podezřelými ze spáchání trestného činu podvodu, za což jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uvedla jičínská policejní mluvčí Hana Klečalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám