Hlavní obsah

Opilá řidička chtěla podplatit policejní hlídku 30 tisíci

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Ze dvou trestných činů obvinili policisté opilou řidičku, kterou zastavili ve středu po půlnoci v Nádražní ulici v Ostravě. Poté, co žena nadýchala 2,3 promile alkoholu, snažila se prý policisty podplatit částkou 30 tisíc korun. O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Článek

Policejní hlídka zastavila Škodu Felicia v centru Ostravy kvůli tomu, že řidička na ulici zmatkovala. „Při komunikaci policistů se ženou byl patrný silný odér alkoholu. Orientační dechová zkouška pak předpoklad potvrdila. Řidička policistům přiznala vypití několika sklenic vína,“ uvedla mluvčí.

Řidička podle ní policistům nabídla, že „situace by se dala řešit jinak“. Poté, co byla upozorněna, že by se mohla dopustit trestného činu podplácení, od svých návrhů neupustila. „Policistům nakonec nabídla částku 30 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Později řekla, že si není vědoma nabízení úplatku. Prý u sebe měla jen třicet korun.
mluvčí policie Gabriela Holčáková

Opilou ženu policisté eskortovali na protialkoholní záchytku. „Ve vozidle se ženou cestoval také pes, který byl umístěn do útulku. Auto bylo odtaženo na záchytné parkoviště,“ uvedla Holčáková.

Po vystřízlivění byla žena obviněna z podplácení a ohrožení pod vlivem návykové látky. Policistům se přiznala, že popíjela alkohol na Stodolní ulici a vozidlo měla zaparkováno před barem.

„Také později řekla, že si není vědoma nabízení úplatku. Prý u sebe měla jen třicet korun,“ dodala mluvčí. Trestní stíhání ženy je vedeno na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám