Hlavní obsah

Ze zneužití školačky policie obvinila jejího otčíma

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

S pouty na rukou skončil padesátiletý muž z Plzně, kterého kriminalisté podezřívají ze sexuálního zneužití nezletilé dívky. Případ je o to otřesnější, že o velmi mladou školačku se muž staral jako otčím. Byla jedním ze tří dětí, se kterými se jejich matka k muži před časem nastěhovala.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policisté nechtějí k události sdělovat příliš podrobností, upřesňovat nebudou ani věk poškozené dívky s ohledem na její ochranu.

„Muže jsme obvinili z pohlavního zneužití a zároveň dali podnět státnímu zástupci k návrhu na uvalení vazby ,“ řekl ve středu šéf plzeňských kriminalistů a vyšetřovatelů Milan Khás.

Protože dívce ještě nebylo patnáct let, hrozí stíhanému muži v případě uznání viny vysoký trest.

„Může skončit ve vězení až na deset let,“sdělil policejní šéf. Podle něho se obviněný muž dopustil trestné činnosti v době, kdy byl s dívkou doma sám.

„Došlo k tomu začátkem letošního roku.,“ upřesnil Khás. Co přesně se mezi dívkou a muže odehrálo policie zveřejňovat nebude. „Stále probíhá intenzivní vyšetřování,“ uzavřel Khás.

Reklama

Výběr článků

Načítám