Hlavní obsah

Lupič se oběti omluvil a chtěl se s ní rozdělit

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policistům se před několika dny podařilo vypátrat muže podezřelého ze dvou listopadových loupežných přepadení nočních barů v Ostravě. Na případu je kuriózní skutečnost, že se muž svým obětem hned po loupežích omlouval a jedné z nich jako odškodné za způsobené trauma nabídl i polovinu uloupené částky.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

O případu informovala v úterý mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. K oběma loupežím došlo v intervalu pouhých dvaceti minut v centru Ostravy. Lupič vždy na barmanku namířil maketu pistole a požadoval peníze. V prvním případě dostal přes 12 tisíc korun, podruhé čtyři a půl tisíce. Ani v jednom případě se nemaskoval.

„Když jedna z přepadených podezřelému sdělila, že objekt je zabezpečen kamerovým záznamem, řekl, že mu to nevadí,“ řekla Holčáková.

Zatímco v prvním případě se devatenáctileté barmance omluvil, v další herně své oběti dokonce nabídl i peníze. „Podle svých slov se dotázal, zda oběť nechce polovinu odcizené finanční částky. Kriminalistům tuto nabídku potvrdila i přepadená žena,“ dodala mluvčí.

Šestadvacetiletý muž už byl obviněn z trestného činu loupeže a soud ho vzal do vazby. Hrozí mu až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám