Hlavní obsah

Zledovatělý sníh zranil v Plzni ženu, zraněné hlásí také Praha

Právo, Novinky, Patrik Biskup, Petr Nový
Plzeň / Praha

Padající led a sníh ze střech domů ohrožoval v pondělí dopoledne chodce v centru Plzně. Zledovatělá sněhová masa zranila asi 60letou ženu na chodníku v Americké ulici. K několika úrazům vyjížděli i pražští záchranáři.

Článek

„Paní utrpěla otřes mozku a měla naražená záda,“ řekla mluvčí plzeňské záchranné služby Lenka Ptáčková. Žena skončila v nemocnici.

Strážníci museli uzavřít několik chodníků, k nebezpečným místům byli přivoláni hasiči, kteří převisy tajícího sněhu a rampouchů shazovali dolů. Nikdo nebyl naštěstí zraněn, led způsobil jen materiální škody.

Například kusy ledu padajícího z budovy Krajského soudu poškodily několik aut zaparkovaných v Dominikánské ulici. "Od rána se hasiči téměř nezastavili. Během dopoledne zasahovali u 18 případů technických pomocí," uvedla mluvčí krajských hasičů Alena Marešová.

Padající sněhové převisy tady také poškodily parkující automobil.
mluvčí hasičů Alena Marešová

Teplota se v západočeské metropoli dopoledne vyšplhala až k šesti stupňům, sníh se rychle uvolňoval a ze střech padal ve větších kusech. Sebou strhával i rampouchy. "Hasiči odstraňovali například sníh ze střechy ve Skřetově ulici v Plzni na budově Krajské hygienické stanice. Padající sněhové převisy tady také poškodily parkující automobil," uvedla Marešová.

Hasiči zasahovali i na dalších místech v Plzeňském kraji. „Rampouchy ohrožovaly například i žáky střední školy na klatovském nábřeží i základní školy Komenského v Horažďovicích. Nebezpečné rampouchy hasiči likvidovali i na budově ve Stříbře,“ dodala Marešová.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jedno z poničených aut od padajícího ledu v Plzni

Pět úrazů v hlavním městě

Posádky pražské záchranné služby vyjížděly v pondělí k pěti úrazům způsobeným padajícím sněhem. Čtyři ženy si poranily hlavu.

„Po akutním ošetření na místě byli všichni předáni k vyšetření do pražských nemocnic. Vzhledem k panující oblevě se dá předpokládat, že počty těchto úrazů nejsou konečné,“ řekla mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

Reklama

Výběr článků

Načítám