Hlavní obsah

Nemocná žena zabila měsíční dceru a skočila pod kamión

– Havlíčkův Brod • Aktualizováno
Právo, Jana Pechová

Obrovská lidská tragedie šokovala v noci z pátku na sobotu obec Skuhrov na Havlíčkobrodsku. Maminka patrně v důsledku psychické poruchy po porodu tam zabila ani ne dvouměsíční dcerku a poté sama ukončila život pod koly kamiónu. O případu informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Dvaatřicetiletá žena způsobila děvčátku těžké zranění, když ho v době nočního kojení pravděpodobně v afektu hodila na zem. Následně z domu utekla a na hlavním tahu od Habrů na Havlíčkův Brod skočila pod kola projíždějícího kamiónu.

Zraněním podlehly maminka i dcerka odpoledne. Holčička v pražské a její matka v havlíčkobrodské nemocnici.

„Ta holčička se narodila někdy na Mikuláše, byla úplně malinká. Doma ale má čtyřletého bratra. Nešlo o žádné asociály, byla to úplně normální mladá fungující rodina, i když žili - jak se říká - na psí knížku,“ řekla Právu jedna ze skuhrovských obyvatelek.

Právě otec rodiny zavolal záchranku, když objevil zraněné děvčátko na zemi. Podle Skuhrovských se poté vydal hledat i matku dětí. Přišel ale už pozdě.

„Kolem čtvrté hodiny ráno jsme přijali oznámení od řidiče kamiónu, který ženu srazil. Veškeré okolnosti případu včetně příčiny smrti ženy i kojence, a zda na jejich smrti nenese odpovědnost cizí osoba, budou předmětem dalšího vyšetřování,“ řekla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám