Hlavní obsah

Na Opavsku auto narazilo do spadlého stromu

– Opava
Právo, Anička Bortlíčková

Dva lidé se v neděli ráno zranili při nárazu automobilu do stromu spadlého na silnici mezi Lesními Albrechticemi a Březovou na Opavsku. Informoval o tom mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl. Případ dal moravskoslezským záchranářům zabrat, na místo vyjely celkem čtyři záchranné týmy.

Článek

Dvacetiletý muž měl poraněnou ruku, o pět let starší žena utrpěla zranění hrudníku. „Oba byli při vědomí a mimo ohrožení života, jejich poranění byla lehčího charakteru,“ doplnil Humpl s tím, že záchranáři pacienty převezli na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě.

"Zřejmě sníh spolu s nárazy větru zapříčinily výskyt nečekané překážky na vozovce, do níž projíždějící vozidlo narazilo,“ uvedl Humpl. Podle něj záchranáři dorazili ke zraněným až třicet minut po havárii.  

Při prvním hlášení o nehodě totiž volající žena řekla, že cestovali z Fulneku směrem na Opavu, nedokázala však upřesnit, ve kterém místě se nehoda přesně stala. Vzdálenost mezi oběma městy je přitom třicet kilometrů.

K dopravní nehodě tak byly postupně vyslány čtyři výjezdové skupiny záchranné služby. Nehodu jako první objevili policisté, udála se několik kilometrů od Lesních Albrechtic, za obcí Březová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám