Hlavní obsah

Muž ukradl přítelkyni 30 000 a podstrčil jí ofocené "bankovky"

– Praha

Dvaatřicetiletý muž loni podle policie postupně ukradl své přítelkyni, s níž bydlel, přes 30 000 korun. Aby na to nepřišla, podstrčil jí místo pravých bankovek jejich barevné fotokopie, které si vyrobil na kopírce.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Když se nic netušící žena pokoušela vyměnit své "peníze" ve směnárně, zaměstnanci hned poznali, že jde o padělky, a zavolali na ni policii. Vyšetřování pak ukázalo, kde se padělky vzaly.

Muži ze středních Čech, který je podle policistů vyrobil, nyní hrozí až osm let vězení, informovala pražská policie na svém webu. Muž prý peníze utratil hlavně v hernách.

Tím samým způsobem, jakým oklamal svou přítelkyni, prý připravil o další 2000 korun i jednu kolegyni v práci. Také jí podle policie podstrčil ofocené padělky. Žena se pak dostala do problémů, když s nimi platila v obchodě. Rovněž obviněný muž se ale podle policie pokoušel s padělky platit v obchodě a ve dvou případech se mu to i povedlo.

Svou přítelkyni okradl již loni, obvinění z trestných činů padělání a pozměnění peněz, z podvodu a z krádeže si vyslechl až v těchto dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám