Hlavní obsah

Desetiletého tuláka ze Svitav našli policisté díky náhodě

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Nekonečné hodiny strachu prožili v pátek večer rodiče desetiletého školáka ze Svitav. Hoch se nevrátil ze školy, a tak vystrašená matka zalarmovala policii.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Po zkušenostech s dřívějšími pozdními návraty si rodiče mysleli, že chlapec opět dorazí. Ale pokročilá doba nasvědčovala opaku, byla tma a chlapec stále nikde,“ uvedla svitavská policejní mluvčí Anna Štegnerová.

Čirou náhodou si ale krátce před oznámením rodičů všiml malého chlapce toulajícího se po ulici s batohem na zádech muž v jedné obci poblíž Poličky a pro jistotu to oznámil na tísňovou linku 158.

"Zatímco se rodina strachovala o svého syna, policejní vůz už vyjížděl do obce, kde byl chlapec spatřen. Malého tuláka policisté našli, na místě vyzpovídali a zjistili, že jde o zmíněného chlapce, kterého rodiče i policisté hledají. Krátce po desáté hodině jej hlídka předala rodičům,“ doplnila Štegnerová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám