Hlavní obsah

Vyděrači donutili podnájemníka v Ostravě běhat nahého v mrazu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Mimořádně brutální formu nátlaku podle policie zvolil 27letý muž z Ostravy vůči svému podnájemníkovi, který mu dlužil peníze za užívání garsonky. Spolu s několika kamarády mu způsobili několik desítek minut hrůzy - bili ho pěstmi, jezdili mu po těle dlouhým nožem a nakonec ho okradli o oblečení a donutili, aby jen ve spodním prádle vyšel v noci ven.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Policie už obvinila jak nájemce, jenž ve své garsonce nechával 31letého muže bydlet, tak i dva z jeho kumpánů. O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

„Muži jsou obviněni ze zločinů vydírání a loupeže,“ řekla s tím, že pronajimatel už je ve vazbě a s největší pravděpodobností tam skončí i jeho dva násilničtí komplicové ve věku 21 a 22 let. Dlužná částka přitom byla pouhé dva a půl tisíce korun.

„Máme dostatek důkazu, že k události opravdu došlo. U jednoho z obviněných byl zajištěn nůž i odcizené oděvy, taška a doklady,“ řekla Holčáková.

Večer, plný hrůzy, si muž prožil 6. ledna. Podnájemníka navštívil jak pronajimatel, tak skupina dalších osob. Jeden z příchozích měl muže udeřit dvakrát pěstí do obličeje. Pak ho všichni vyzvali, aby se svlékl.

Jezdili mu nožem po nahém těle

„Jeden z mužů měl následně vytáhnout nůž zhruba o velikosti asi 25 centimetrů a tím jezdit po těle poškozeného. Manipulaci s nožem měl podezřelý provázet také verbální pohrůžkami zabitím. Současně měli podezřelí stále vyžadovat vrácení peněz. Poškozený ve strachu slíbil, že si půjčí peníze od otce, bydlícího v další části Ostravy,“ uvedla policejní mluvčí.

Pak vyděrači vystrašeného muže donutili, aby se obul a jen ve spodním prádle s ním odešli na autobusovou zastávku. Tam mu sdělili ultimatum, že musí peníze vrátit do druhého dne, ovšem požadavek zvýšili na pět tisíc. Zároveň mu sebrali doklady a bundu s tím, že je vrátí, až dostanou dluh zaplacený.

Vydíraný muž se na policii přihlásil až na druhý den odpoledne po poradě se svým otcem. „Po analýze všech zjištěných skutečností byl zadržen a obviněn první z mužů, 27letý nájemce bytu. Soud vzal obviněného do vazby. Po dvou dnech bylo zahájeno trestní stíhání dalších dvou mužů ve věku 22 a 21 let. Policejní komisař rovněž podal podnět k jejich vzetí do vazby,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám