Hlavní obsah

Požár zničil byty ve čtyřech patrech domu

Novinky, Petr Nový
Cheb
Aktualizováno

S rozsáhlým požárem bytů bojovali v pátek ráno hasiči v Plesné na Chebsku. Plameny z přízemního bytu se rozšířily až na byt ve čtvrtém patře, byty v mezipatrech jsou poničené. Jeden člověk se nadýchal nebezpečných zplodin.

Článek

Jednalo se čtyřpatrovou budovu, ze které v době příjezdu prvních jednotek šlehaly plameny z oken přízemního bytu. Celkem na místo vyjelo šest hasičských cisteren a automobilový žebřík.

„Asi dvanáct obyvatel opustilo budovu před příjezdem záchranářů, hasiči museli z bytů vyvézt tři osoby s pomocí dýchacích masek. Jedna žena skončila v péči zdravotnické záchranné služby, protože se nadýchala kouře,“ řekla mluvčí hasičského sboru Alena Ryvolová.

Požár zasáhl čtyři byty, od toho přízemního se rozšířil až do bytu ve čtvrtém patře. Přízemní byt a byt ve čtvrtém patře vyhořely kompletně, bytové jednotky mezi nimi jsou pouze vykouřené.

Příčina požáru neznámá

Lokalizace plamenů trvala hasičům zhruba čtyřicet minut. „Hasební práce byly ukončeny před devátou hodinou a jednotky požární ochrany se začaly vracet na své základny. Příčina zatím zůstává v šetření,“ doplnila Ryvolová.

Starosta obce zajistil náhradní ubytování pro obyvatele zničených bytů. Vyšetřovatel požáru odhadl škody na dva milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám