Hlavní obsah

V Příbrami evakuovali Tesco kvůli praskání ve stěně ze sádrokartonu

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram
Aktualizováno

Zhruba stovku lidí museli odpoledne evakuovat hasiči z obchodního domu Tesco v Příbrami. Lidé podle přivolané zásahové jednotky na místě zaznamenali praskání v jedné stěně a zavolali hasiče. Statik zhruba dvě hodiny konstatoval, že je budova v pořádku a obchod byl znovu otevřen.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Velitel zásahu na místě rozhodl, že bude lepší vyvést z obchodu všechny lidi, takže dal vyklidit obchod i všechny krámky v budově. Prozatím není jasné, co bylo příčinou praskání. Jednou z možností je sníh na střeše, ale to zatím není potvrzené, mohlo to být i něco jiného,“ řekl Právu mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan.

Jeden z pracovníků Tesca si údajně všiml trhliny ve stěně ze sádrokartonu a měl podezření, že by mohla být příliš zatížená střecha sněhem. „Po prohlídce budovy statikem se ale mohli všichni vrátit,“ řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan.

„Povolené zatížení střechy je 100 kilogramů na metr a reální zátěž je 40 kilogramů, takže sněhem trhlina způsobená není, ani nemusejí sundávat sníh,“ dodal Křivan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám