Hlavní obsah

Za znásilnění půjde muž na 9,5 roku do vězení

– Plzeň
Právo, Svatava Hernandezová

Na 9,5 roku poslal ve čtvrtek Krajský soud v Plzni do vězení devětatřicetiletého Romana Kokiho ze Stříbra. Potrestal ho tak za brutální znásilnění mladistvé dívky. Rozsudek zatím není pravomocný.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Roman Koki v soudní síni během hlavního líčení.

Článek

Drama se odehrálo 9. prosince 2007 krátce po půlnoci. Koki přistoupil v chodbě jednoho plzeňského domu zezadu k dívce, levou rukou jí přikryl ústa a pravou jí přiložil k pravé tváři otevřený kapesní nůž.

Vyhrožoval jí podřezáním a žádal po ní orální sex. Když dívka odmítla, s nožem přiloženým k jejímu krku ji za vlasy zavlekl do blízkého křoví, kde ji k orálnímu sexu donutil, přestože se bránila.

Propustil ji až za několik hodin

Vše se dělo opakovaně. Když dívka muže odstrkovala, několikrát ji udeřil do tváře a přerazil jí nos. U dívky se později vyvinula posttraumatická stresová porucha, s níž se dosud léčí, přičemž podle znalců léčení bude dlouhodobé a dívka může mít doživotní následky.

Kromě toho Koki dívce znemožnil odejít a nutil ji píchnout si pervitin. Stále ji ohrožoval nožem, dokud mu neslíbila, že nic nenahlásí. Dívku propusti až po šesté hodině ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám