Hlavní obsah

Žena se provdala pro peníze, policie jí na to přišla

Právo, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Severočeská policie obvinila ženu podezřelou z toho, že si za peníze vzala cizince, aby mu pomohla legalizovat jeho pobyt v Česku. Mluvčí cizinecké policie v Ústí nad Labem Eva Jaklová ve středu Právu řekla, že při prověřování oznámení z matriky, která jim podezřelý sňatek nahlásila, zjistili, že žena je vdaná již za jiného muže.

Článek

„V případě odsouzení jí hrozí až tři roky vězení,“ upřesnila mluvčí. „Žádné identifikační znaky nemohu prozradit, trestní řízení je zatím na počátku, nejdříve musejí proběhnout výslechy. Pouze mohu říci, že žena je obyvatelkou Ústeckého kraje“, doplnila Jaklová.

Žena se v minulosti provdala za Afričana, sňatek spolu uzavřeli v zahraničí. Nepočítala údajně s tím, že by se informace o její svatbě dostala do Česka. Jejího druhého manžela policisté z Česka již vyhostili, má zde zakázaný pobyt a musel zaplatit pokutu 40 000 korun.

Policisté na odhalování nelegálních sňatků podle Jaklové s matrikami pravidelně spolupracují. „Loni severočeská cizinecká policie odhalila 14 případů sňatků uzavřených kvůli legalizaci pobytu cizince,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám