Hlavní obsah

Po smrti bezdomovce v kukavoze musejí popeláři do kontejnerů zakřičet

Právo, Patrik Biskup
Tachov

Za smrt pětadvacetiletého bezdomovce, kterého v listopadu loňského roku v Tachově rozmačkal hydraulický lis popelářského vozu, nebude nikdo potrestán. Policie případ odložila s tím, že se jednalo o nešťastnou náhodu. Firma přijala po neštěstí nová opatření, při kterých musejí zaměstnanci před vysypáním nádoby například zakřičet.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Popeláři nyní před vysypáním kontejneru musí zabouchat a zakřičet.

Článek

Muž spal v kontejneru se starým papírem. Do kukavozu ho vyklopili nic netušící zaměstnanci technických služeb blízko tachovského zimního stadiónu. Muž ještě stačil vykřiknout, ale i když popeláři lis okamžitě vypnuli, bezdomovec zemřel.

„Žádné pochybení ze strany obsluhy popelářského vozu jsme nezjistili. Oba zaměstnanci potvrdili, že se do kontejneru před vyklopením podívali, aby zkontrolovali, zda tam není zamíchaný jiný odpad. Toho člověka vidět nemohli, byl zahrabaný pod papírem,“ uvedl tachovský státní zástupce Jakub Kubias. Podle něho není v povinnostech pracovníků technických služeb podrobně zkoumat obsah popelnic.

S iniciativou přišli sami zaměstnanci, kteří se chtějí podobnému hrůznému zážitku sami v budoucnu vyvarovat.
Jiří Hruška, vedoucí provozu svozové firmy<br/>

Vedení firmy, která odpad sváží, přesto zavedlo nová pravidla. „Posádka svozového vozidla nyní provádí navíc akustickou signalizaci před vysypáním nádoby,“ řekl vedoucí provozu svozu odpadu společnosti Ekodepon Jiří Hruška. To znamená, že popeláři do kontejneru zabouchají a zakřičí.

“Dodržování nového nařízení nebudeme muset ani kontrolovat, s touto iniciativou totiž přišli sami zaměstnanci, kteří se chtějí podobnému hrůznému zážitku sami v budoucnu vyvarovat,“ uzavřel Hruška. Firma chce ještě navíc kontejnery polepit varovnými cedulkami zakazující vstup do nich.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám