Hlavní obsah

Nezvaný nocležník se vydával za vnuka, žena ho prokoukla až čtvrtou noc

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Kuriózní případ nezvaného nocležníka, který zneužil slabozrakosti obyvatelky pečovatelského domu v Bílovci, vyšetřují novojičínští kriminalisté. Bezdomovec se vloudil do jejího bytu, vydával se za vnuka a požádal ženu o přespání. Žena mu vyhověla.

Foto: Profimedia.cz

Žena muži uvěřila a nechala jej u sebe přespat. Ilustrační foto

Článek

Až čtvrtou noc žena dostala podezření a vše oznámila pečovatelce. Policisté 41letého muže zadrželi přímo "při činu" - vychytralý bezdomovec spal v posteli, dobrosrdečná důchodkyně klimbala v křesle.

O případu informoval mluvčí novojičínské policie Petr Gřes. „Muž zazvonil na náhodně vybraný zvonek obyvatel pečovatelského domu. Když se dveře otevřely, vstoupil do domu a bez svolení vešel neuzamčenými dveřmi do bytu poškozené ženy,“ řekl Gřes s tím, že v průběhu hovoru muž zjistil, že je žena silně slabozraká a začal se vydávat za jejího vnuka.

„Žena mu uvěřila a nechala jej u sebe přespat. Ráno, když z bytu odcházel, odcizil klíče od bytu včetně klíče od vchodových dveří. Následující tři noci přicházel do bytu k ženě přespávat. Ta ale začala mít podezření, že se nejedná o jejího vnuka a tak celou věc oznámila pečovatelce. Policisté muže zadrželi minulý týden v posteli. Žena v době zadržení spala v křesle,“ dodal policejní mluvčí.

Muž byl obviněn z přečinu porušování domovní svobody, hrozí mu za to až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám