Hlavní obsah

Opilí rodiče v noci převrhli kočárek s miminkem

Právo, Barbora Silná
Liberec
Aktualizováno

Zcela opilí rodiče jezdili v pondělí v noci po Liberci s miminkem v kočárku tak, že jej v jednu chvíli dokonce vyklopili. Uvedla to mluvčí Vlasta Suchánková, podle níž skončilo podchlazené tříměsíční dítě v péči libereckých lékařů na dětském oddělení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Devatenáctiletá matka dítěte, která jen bezvládně ležela na zemi a ani nekomunikovala, byla převezena na psychiatrické oddělení liberecké krajské nemocnice. Podnapilý 22letý otec, kterému policisté naměřili téměř 2,3 promile alkoholu a byl značně agresivní, skončil v policejní cele,“ upřesnila Suchánková.

Podle lékařského ředitele Krajské nemocnice v Liberci a primáře dětského oddělení Martina Zítka je kojenec v pořádku. „Dítě je zdravé, čekáme ale, jak budou postupovat orgány péče o dítě,“ podotkl Zítek s tím, že není zatím jasné, zda si jej vyzvedne matka.

Policisté našli dvojici v centru města. Byli podezřelí svou opileckou chůzí.

„Maminka dítěte byla tak opilá, že nebyla schopna chodit a otec dítěte, který na tom nebyl o mnoho lépe, ji přidržoval. Druhou rukou pak tlačil kočárek, který následně i díky své podnapilosti i s dítětem převrátil,“ doplnila Suchánková.

Oba rodiče se budou muset nyní zodpovídat z přečinu ohrožování mravní výchovy mládeže. Orgány péče o dítě také budou rozhodovat o tom, zda jsou způsobilí dál o kojence pečovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám