Hlavní obsah

Podvodník se vydával za ženu a vylákal z muže přes milión korun

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Více než milión korun podle policie vylákal z 33letého muže ze Sokolova o dvanáct let starší podvodník z Chomutova, který se na internetových stránkách vydával za ženu.

Foto: Novinky

Článek

"Sokolovští kriminalisté vyšetřují případ trestného činu podvodu, kterého se měl dopustit pětačtyřicetiletý muž z Chomutova. Policie pachatele obvinila z trestného činu podvodu a hrozí mu až osm let ve vězení," uvedla mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová.

"Jeho protiprávní jednání spočívalo v tom, že si na internetovém portálu založil stránku s fiktivní e-mailovou adresou, kde uveřejnil fotografii ženy," popisovala policejní mluvčí s tím, že stránku v září loňského roku nalezl poškozený 33letý muž ze Sokolova.

"Ve fotografii na internetových stránkách poznal ženu, se kterou se měl v roce 2006 setkat v Karlových Varech. Následně s ní navázal e-mailem kontakt. Netrvalo dlouho a fiktivní e-mail začal pachateli vydělávat. Z poškozeného muže pod různými záminkami vymámil pachatel, který se představoval jako Nikola, celkem 1,14 miliónu korun," konstatovala Kávová.

"Podvodník vylákal od důvěřivého muže peníze například na operaci, na koupi automobilu, na vybavení bytu nebo na benzín," uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám