Hlavní obsah

Policisté z Doks zachránili horolezce před umrznutím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před umrznutím zachránili v pátek večer policisté a hasiči z Doks šestadvacetiletého horolezce, který se při pádu ze skály zranil a v poslední chvíli si stačil ještě přivolat mobilem pomoc.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policistům horolezec pouze sdělil, že se nachází u skály Rač u Zakšína v Dubé na Českolipsku, je raněný a nemůže si sám pomoci. Pak se spojení přerušilo a na zpětná volání již nereagoval, řekla v neděli mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

"Ihned odstartovala záchranná akce. Zapojili se do ní i dobrovolní hasiči z Dubé," dodala mluvčí. Policisté se obávali, aby muž zbytečně nepromrzl, teploty totiž byly hluboko pod nulou. Kolem 19:30, tedy přibližně po dvou hodinách od doby, kde se jim ozval, ho nalezli asi kilometr od skalního masivu.

Ošetřili ho a na nosítkách jej přenesli do hasičského vozu. To pak vyrazilo v těžko sjízdném terénu naproti sanitě rychlé záchranné služby. Muž skončil v českolipské nemocnici, pravděpodobně měl zlomenou patu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám