Hlavní obsah

Tíhu napadaného sněhu nevydržela střecha výrobní haly v Chrásti

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen se štěstím uniklo bez zranění šest pracovníku firmy MPS Praha v Chrasti na Chrudimsku z výrobní haly, která zřejmě nevydržela tíhu čerstvého sněhu. Střecha se propadla v sobotu ráno, krátce poté, co nastoupili do práce.

Foto: René Chvalina, Právo

Poškození výrobní haly je patrné i z venku.

Článek

„Ozvala se obrovská rána a sedlová střecha se zcela prolomila a celá budova se otřásla až v základech. Jediné na co jsem mysleli, abychom co nejdříve zmizeli,“ řekl Právu na místě jeden z dělníků

Propadlá střecha zcela poničila obvodové zdivo výrobní haly o rozměrech dvacet krát třicet metrů a o jejím dalším osudu rozhodne statik. Střecha, která byla navíc zatížena robustní anténou, se zřejmě propadla pod tíhou mokrého sněhu.

Po příjezdu záchranářů už se v budově nikdo nenacházel a hasiči pomohli vypnout přívod elektřiny a předali budovu majiteli. Na místě zasahovala i policie. Ve výrobní hale se vyrábějí kovové komponenty pro strojírenství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám