Hlavní obsah

Nehoda kamiónu zablokovala silnici na Prostějov

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehoda kamiónu na 27. kilometru zablokovala v sobotu ráno rychlostní komunikaci R46 z Olomouce do Prostějova. Vozidlo skončilo ve svodidlech.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Kamión je zaklíněný přes oba pruhy silnice ve svodidlech. Silnice je zde v tomto směru úplně uzavřena. Odklon osobní dopravy je veden na Olšany - Lutín – Slatinice - Lípy a Prostějov,“ řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová. 

Na místě jsou hasiči a těžká technika, která vyprošťuje kamión ze svodidel, a policie, která řídí a odklání dopravu. Mezi Olomoucí a Prostějovem se podle Vlachové staly ještě dvě další nehody kamiónů a osobních aut. „Vždy se jednalo o nedodržení bezpečné vzdálenosti, zadní najetí a nepřizpůsobení jízdy stavu a povaze vozovky. Všechny nehody se obešly bez zranění,“ uvedla mluvčí.

Policie žádá řidiče, kteří nutně nemusí vyjíždět směrem na Prostějov, ať svou cestu odloží na odpolední hodiny. „Každopádně všichni řidiči by měli zvážit nutnost své cesty, hlavně na silnice třetí třídy, a jízdě věnovat zvýšenou opatrnost,“ poznamenala Vlachová.

V Olomouckém kraji zůstává momentálně nesjízdných několik úseků silnic, a to od Norberčan na Bruntál, mezi Dlouhou Loučkou a Šumvaldem, Buhuňovicemi a Štarnovem, Plynkoutem a Břevencem, Arnolticemi a Veveřím. Hraničními Petrovicemi a Jívovou, Dálovem, a Horní Loděnicí a také úsek mezi obcemi Véska a Bělkovice - Laťany.

„Neprůjezdná silnice pro kamióny je ve směru od Šternberka na Horní Loděnici. V opačném směru mohou jezdit,“ dodala Vlachová.

Reklama

Výběr článků

Načítám