Hlavní obsah

Vybodovaný řidič kamiónu zabil dva lidi v sanitce, hrozí mu pět let vězení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Návrhem na podání obžaloby uzavřela ostravská policie vyšetřování střetu kamiónu se sanitkou, ke kterému došlo loni 8. října mezi Starou Vsí nad Ondřejnicí a Mošnovem. Za smrt dvou lidí a těžké zranění dalších dvou hrozí 47letému řidiči kamiónu nejvýš pět let vězení.

Foto: Jarosalv Ožana, ČTK

Vrak sanitky po střetu s nákladním vozem.

Článek

Obviněný muž přitom za volantem neměl co dělat, začátkem minulého roku nasbíral více než 12 trestných bodů a měl řidičák odevzdat. To ale neučinil a až do tragické nehody najezdil několik tisíc kilometrů.

Při riskantním předjíždění se v protisměru střetl se sanitkou, která převážela dva pacienty. Nehodu nepřežil jeden z členů posádky a 53letá pacientka. Další pacient a řidič sanitky byli zraněni.

„V průběhu vyšetřování došlo ke změně právní kvalifikace, která je nyní pro řidiče příznivější. Původně řidiči hrozil trest odnětí svobody od tří do deseti let, nyní hrozí obviněnému od šesti měsíců do pěti let a peněžitý trest. Délka léčení obou zraněných nepřesáhla 42 dnů, nedošlo tedy k těžké újmě na zdraví,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Policejní komisař tedy nakonec uzavřel vyšetřování návrhem na podání obžaloby pro trestné činy ublížení na zdraví s následkem smrti a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám