Hlavní obsah

Botička na voze zemřelého řidiče byla na žádost rodiny

Novinky, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Botička na odstaveném voze, který zůstal stát v noci na čtvrtek po úmrtí řidiče před pražských Divadlem na Vinohradech na Náměstí Míru, byla umístěna na žádost pozůstalých. V pátek ráno o tom Novinky informovala mluvčí pražské městské policie Jana Přikrylová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Městská policie nasadila botičku na daný vůz na základě žádosti české policie krátce po půlnoci v noci na čtvrtek. Policii o to požádala manželka zemřelého řidiče kvůli obavě z odcizení vozu,“ uvedla k případu Přikrylová.

Strážníci botičku sundali ve čtvrtek před polednem, auto si pak odvezla rodina zemřelého. „Městská policie se snažila pomoci rodině zemřelého řidiče v těžkých chvílích tím, že zajistila jejich majetek a odebrala jim tak jednu ze starostí, s nimiž se rodina musela náhle potýkat,“ popsala činnost strážníků mluvčí Přikrylová.

Selhání srdce

Smutná událost se odehrála ve středu kolem desáté hodiny večer, když se řidiči při zdravotních potížích ještě podařilo bezpečně zastavit. Podle záchranářů mu však selhalo srdce, ani snaha přivolaného lékaře o oživení pána už nebyla úspěšná.

V noci pak odstavený vůz strážníci zajistili botičkou, aby nedošlo k jeho odcizení nebo nechtěnému odtažení.

Za nasazení botičky se v Praze neplatí

Mluvčí strážníků také upřesnila, jak funguje systém plateb v souvislosti s nasazením botiček. "Za nasazení a následné sundání botičky se v hlavním městě žádný poplatek neplatí. Platí se pouze pokuta v případě dopravního přestupku," uvedla Přikrylová. 

Doplnila také, že i kdyby se v tomto konkrétním případě jednalo o dopravní přestupek, pozůstalí by žádnou pokutu neplatili, protože pokuty jdou vždy za tou osobou, která přestupek způsobí. V případě úmrtí pak pokutu další osoby neplatí. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám