Hlavní obsah

Další obří asijská velkopěstírna marihuany rozbita

– Praha
Právo, Petr Blahuš

Obří velkopěstírnu marihuany ve statku v ulici Nad Návsí v pražských Horních Počernicích objevili ve čtvrtek dopoledne pražští policisté. Na místě pozatýkali šest členů vietnamského gangu. Jak se Právu podařilo zjistit, tip na nelegální výrobce drogy dali policistům energetici. Gang totiž marihunanu pěstoval v elektricky vyhřívaných místnostech po celém statku, včetně půdy. Spotřeba proudu tak byla enormní.

Článek

„Ano, máte pravdu. V 9.30 nám oznámil pracovník energetiky, že má u jednoho objektu v Počernicích podezření na neoprávněný odběr elektřiny. Naši policisté proto vešli dovnitř a zjistili, že v celých prostorách statku se nachází obrovská velkopěstírna marihuany. Na místě také zadrželi šestici vietnamsky mluvících mužů,“ potvrdila informace Práva mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Podle ní jen na neoprávněném odběru elektřiny vznikla dodavateli škoda značně přesahující milión korun. „Toto řešíme jako krádež, zatím neznáme pachatele, tedy toho, kdo nelegální odběr proudu prováděl. Hrozí mu ale až osm let vězení,“ řekla Miklíková.

Vyčíslení ceny zadržené marihuany, od které se pak bude také odvíjet výše trestu pro viníky, bude podle Miklíkové možné až po vypracování znaleckého posudku. „Na místě náš expert na chemii zajistil více jak 2000 rostlinek, některé už bohužel po sklizni,“ podotkla Miklíková.

Zadržená šestice Asiatů je podle mluvčí v současné době intenzivně vyslýchána a bude s největší pravděpodobností obviněna už podle nového trestního zákona. Za zbrusu nový trestný čin neoprávněného držení a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy jim hrozí až 12 let za mřížemi. Policie bude na ně také žádat uvalení vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám