Hlavní obsah

Mladík, který před šesti lety zavraždil spolužačku, zůstane dál v ústavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mladík, který před šesti lety zavraždil svoji třináctiletou spolužačku z Kmetiněvsi na Kladensku, zůstane na vlastní žádost ještě nějaký čas v ústavu. Ve čtvrtek o tom informoval ředitel ústavu Patrik Matoušů.

Článek

Vedení ústavu nemůže mladíka nadále k pobytu v zařízení nutit. Bude mu 19 let a skončí mu ochranná léčba, kterou mu před téměř pěti lety nařídil kladenský okresní soud.

Ve výchovném ústavu Klíčov Praze 9 bude mít mladík volnější režim. Jak dlouho za branami ústavu setrvá, není jasné. Podle ředitele ústavu půjde spíše o dny. Mladík si podle něj chce zařídit někde práci a bydlení.

Vražda se stala na Nový rok před šesti lety. Dívka tehdy odešla z domu navštívit kamarádku v nedaleké obci. Když se nevrátila ve smluvenou hodinu, začali ji rodiče s dalšími lidmi z Kmetiněvsi hledat. Její tělo nalezli několik set metrů od vesnice u potoka nedaleko silnice, která zde vede mezi poli. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám