Hlavní obsah

Za znásilnění studentky půjde muž do vězení na pět let

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha

Pět let stráví ve vězení za znásilnění studentky vystudovaný doktor přírodních věd Miroslav Macháček. Navíc se musí podrobit ústavní sexuologické léčbě. Ve čtvrtek o tom rozhodl Vrchní soud v Praze. O rok tak svým verdiktem zpřísnil původní rozsudek pražského městského soudu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Miroslav Macháček

Článek

Macháček podle soudců znásilnil a zbil do bezvědomí dívku, která u něj sháněla podnájem. Před soudy se hájil tím, že s ním měla sex dobrovolně. S dívkou z Moravy se zkontaktoval přes inzerát. Dali si sraz v restauraci, kde popíjeli víno, a poté si v noci jeli prohlédnout Macháčkův byt.

Muž studentku po prohlídce bytu odmítl pustit ven a napadl ji údery pěstí. Poté ji odvlekl do koupelny, kde ji bitím přinutil k pohlavnímu styku. Potom si vynucoval i orální sex, při kterém ho dívka kousla. Nato ji zbil do bezvědomí.

Studentka se probrala až v nemocnici, kde jí lékaři zjistili mimo jiné i těžký otřes mozku. Léčba jejích zranění a následná hospitalizace na psychiatrii trvala přes půl roku. Později si zažádala o invalidní důchod, protože stále není psychicky v pořádku. Podle odborníků nelze vyloučit, že bude mít trvalé následky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám