Hlavní obsah

Policie dopadla muže, který v Holýšově přepadl benzínku

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holýšov

Domažlická policie dopadla pachatele loupežného přepadení benzínové čerpací stanice v Holýšově, která se odehrála loni v září. Pracovnici obsluhy tehdy přepadl její 42letý známý z Rokycan a zmocnil se 102 tisíc korun. Policii se podařilo jej zadržet 2. ledna. Muž skončil ve vazbě. Za loupežné přepadení mu hrozí až 10 let vězení.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Pachatel ženu přepadl, když ve skladu ukládala denní tržbu do trezoru. „Zezadu do ní strčil, povalil ji na zem a do obličeje jí nastříkal slzný plyn,“ informovala mluvčí domažlické policie Vladislava Čejková.

Sebral peníze a mobilní telefon a známou ve skladu zamkl. Když zjistil, že jsou zamčené hlavní dveře, ženu pustil, aby mu odemkla. Pak ji zatáhl zpět, zamkl a odešel. Od té doby po něm policisté pátrali.

Po zadržení na Rokycansku uvalil Okresní soud v Domažlicích na muže vazbu a policie jej eskortovala do věznice v Plzni - Borech. Obviněný je stíhán pro trestné činy loupež a omezování osobní svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám