Hlavní obsah

Lyžařku zranil na sjezdovce mladý německý snowboardista

Právo, Barbora Silná
Liberec

Asi pětadvacetiletý německý snowboardista byl podle libereckých policistů tím, kdo v neděli na sjezdovce na Ještědu srazil a těžce zranil 67letou lyžařku. Ta skončila se zlomeninami zápěstí a bérců v krajské nemocnici v Liberci, kde se musela podrobit operaci.

Článek

Informovala o tom mluvčí policejního ředitelství Vlasta Suchánková s tím, že muž je podezřelý z trestného činu těžké újmy na zdraví z nedbalosti. Zjištění totožnosti pachatele ale bude pro policisty velmi komplikované.

„Obracíme se na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti tohoto muže. Rovněž přivítáme svědectví k samotné události a jejím okolnostem. Ty je možné volat na bezplatnou tísňovou linku 158,“ řekla Suchánková.

Případů zraněných lyžařů na horách v posledních letech výrazně přibývá. Na Ještědu se na nezkolaudované sjezdovce před pěti lety odehrála smrtelná nehoda, kdy lyžařka narazila do osobního vozu, který jel přes sjezdovku do administrativní budovy v areálu. Řidič vozu byl ale při soudním jednání zproštěn viny.

Reklama

Výběr článků

Načítám