Hlavní obsah

Za udušení čtrnáctidenní dcery jde žena na šest let do vězení

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Pražský vrchní soud ve středu rozhodl, že žena, která v roce 2002 udusila plenou svou čtrnáctidenní dceru, stráví šest let ve vězení. Snížil tak o dva roky trest vyměřený pražským městským soudem.

Článek

Případ se táhne od roku 2002, žena se od počátku hájila tím, že byla v době činu nepříčetná. Dítě prý nechtěla zabít, ale jen umlčet.

Odvolací senát pražského vrchního soudu se případem nezabýval poprvé - v minulosti ženě dvakrát uložil osmiletý trest vězení. Obžalované se však zastal nejprve Ústavní a posléze i Nejvyšší soud. Trest si odpyká ve věznici s dozorem.

Tragédie se odehrála v pronajatém bytě, kde žena kvůli pláči dcery probděla celou noc. Šlo o první noc po dvou týdnech od narození dítěte, kterou trávila celá rodina pohromadě. Předtím žena pobývala u své matky, která jí pomáhala zvládnout péči o novorozeně. Ačkoliv u ní chtěla setrvat déle, otec dítěte trval na tom, aby se jeho manželka vrátila domů.

Ráno po probdělé noci přistoupila vyčerpaná matka k postýlce, přeloženou látkovou plenou přikryla dceři celý obličej a několik minut tlačila oběma rukama na nos a ústa. Po činu se zhroutila a dlouhou dobu strávila v péči psychiatrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám