Hlavní obsah

Za vraždu kojence hrozí obviněnému výjimečný trest

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice
Aktualizováno

Dvouměsíční holčičku údajně zavraždil na Silvestra její 25letý otec v jedné z obcí na Strakonicku. Podle informací Práva byli muž i jeho matka závislí na drogách a byl v době útoku zřejmě pod jejich vlivem.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

„Je to Róm a žili na začátku obce v domku u jeho dědečka. Uvnitř byl hrozný nepořádek a všeobecně se vědělo, že jsou drogově závislí. Jedno dítě už matce odebrala sociálka,“ řekla Právu jedna z žen v obci, kde žije téměř pět set lidí.

Poznamenala, že muž se svou družkou vyráželi v létě na blízké pole, kde sbírali makovice a pravděpodobně z nich vyráběli opium. Ani jeden z nich nepracoval a podle některých místních se spoléhali především na sociální dávky.

Muž pochází přímo z obce a znovu se tam vrátil potom, co přišel o byt ve Strakonicích na náměstí. Je ze čtyř dětí.

„Vědělo se, že je závislý, ale své okolí nijak agresivně nenapadal, myslím, že za to mohly i drogy,“ byl přesvědčený další z místních.

Obviněný svou dceru napadl mezi osmou a devátou hodinou na Silvestra. „Nejdříve byli na místě záchranáři. Když dorazili, zjistili, že kojenec je v bezvědomí a z úst mu vytéká krev. Přes veškeré úsilí se jim nepodařilo dítě zachránit. Lékař konstatoval jeho smrt,“ uvedla mluvčí jihočeské policie Jana Hlavínová.

Poznamenala, že případ si ihned převzali kriminalisté, a výsledky pitvy potvrdily, že kojenec zemřel na následky fyzického napadení. „Muž je obviněný z trestného činu vraždy a soudce rozhodne, zda na něj bude uvalená vazba,“ konstatovala Hlavínová. Muži tak nyní hrozí až výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám