Hlavní obsah

Eskalátor v pražském metru zachytil nohu malému chlapci

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Malý chlapec se poranil v úterý odpoledne na eskalátorech ve stanici metra Anděl na pražském Smíchově. Na místě kromě záchranářů zasahovali také hasiči. Chlapec má ránu na chodidle.

Článek

"Po akutním ošetření na místě byl s tržně zhmožděnou ránou chodidla předán do následné péče motolské nemocnice,“ sdělila Novinkám mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Policisté oznámení o případu obdrželi ve 14:26. "Na eskalátoru jela matka se svým 4,5letým synem. Chlapec nestál  v klidu, ale hrál si s nohou u mezery eskalátoru," řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Podle policistů na místě nebyla žádná technická závada. "Matka sama potvrdila, že chlapec nestál na schodech v klidu, ale neposedně si hrál s nohou u okraje schodů, až mu eskalátor botu zachytil," doplnila Miklíková. Neštěstí se stalo na výstupu k obchodní zóně.

K podobnému případu došlo i minulý rok. Ve stanici metra Můstek se zranil sedmiletý chlapec. Při sjíždění eskalátory dolů se mu zaklínila noha mezi stěnu a schod. Chlapec přišel o tři prsty. Podle dopravního podniku si úraz zavinil sám.

Reklama

Výběr článků

Načítám