Hlavní obsah

Dívku okradli, když zachraňovala život epileptickému mladíkovi

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

O tom, že zloději nemají zábrany se přesvědčila dvacetiletá návštěvnice českolipské diskotéky, která byla okradena v době, když poskytovala první pomoc neznámému mladíkovi. Dívka si krátce po silvestrovské půlnoci povšimla, že venku na zemi před restaurací leží člověk v kritickém stavu a na rozdíl od ostatních přihlížejících mu poskytla pomoc.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Dívka měla podezření, že mladík upadl do epileptického záchvatu, proto ho položila do stabilizované polohy a zorganizovala přivolání lékaře,“ uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Když zdravotníci pacienta odvezli do nemocnice a dívka se chtěla vrátit ke své zábavě, zjistila, že jí v průběhu doby, co poskytovala pomoc, někdo ukradl kabelku, kterou si vedle sebe odložila.

„Chladnokrevný zloděj, který neváhal zneužít i takové vypjaté situace při záchraně zdraví, si krádeží pomohl k finanční hotovosti 2 tisíce korun, platební kartě a osobním dokladům majitelky,“ dodala Baláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám