Hlavní obsah

V Praze někdo střílí na autobusy, dva už poškodil

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští policisté a kriminalisté vyšetřují případ podivné střelby na autobusy na sídlišti v pražských Letňanech. V pondělí ráno tam po útoku skončil jeden autobus s poškozeným, druhý dokonce s vysypaným sklem. Nikdo nebyl zraněn.

Článek

„Dispečer dopravního podniku prostřelení skla u autobusu nahlásil před sedmou hodinou ráno. Ukázalo se, že poškozené jsou celkem dva autobusy na linkách 195 a 158 v Tupolevově ulici,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Na místě se případem zabývali také kriminalisté, kteří ale předběžně vyloučili střelnou zbraň. „Na místě nebyly nalezeny žádné povýstřelové zplodiny. Policisté se tak domnívají, že se jedná nejspíš o střelbu z praku nebo podobné zbraně,“ doplnila Zoulová.

Policisté žádají veřejnost o pomoc. „Očitá svědectví střelby nejsou k dispozici, uvítáme proto pomoc veřejnosti na lince 158,“ uzavřela Zoulová s tím, že se nejedná o první případ.

Na stejném místě někdo podobným způsobem poškodil dva autobusy už sedmého prosince loňského roku. Také tehdy vše nasvědčovalo útoku zbraní podobnou praku. V autobusech zůstaly díry velké osm milimetrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám