Hlavní obsah

Při nehodě u Starého Jičína zemřela žena, náraz auto rozpůlil

Právo, hon

První letošní oběť si v neděli večer připsala rychlostní silnice R48 u Starého Jičína. Při čelní srážce dvou osobních automobilů přišla o život 43letá řidička. Ve druhém autě byli vážně zraněni tři lidé polské národnosti.

Článek

„Žena, která jela v Mazdě Xedos ve směru do Olomouce, pravděpodobně přejela do protisměru, kde se srazila s dalším autem. Po nárazu žena skončila mimo vozidlo – podle zasahujících hasičů náraz auto doslova rozpůlil,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Ve druhém autě cestovala tříčlenná polská rodina – řidič skončil jen s oděrkami, jeho žena byla v šoku a jejich syn utrpěl středně těžké zranění.

„Po zajištění místa nehody hasiči počkali, až policie celou událost zdokumentuje. Potom tělo ženy vyprostili a naložili obě havarovaná auta na vozy odtahové služby,“ dodal Kůdela. Loni se na čtyřproudé silnici mezi Novým Jičínem a Hranicemi na Moravě stalo několik velmi vážných nehod.

V minulých letech si rychlostní komunikace vysloužila mezi řidiči označení silnice smrti – zatímco úsek mezi Příborem a Novým Jičínem je už rozdělen lanovými svodidly, čtyřproudá silnice mezi Novým Jičínem a Hranicemi je v polovině rozdělena doposud pouze nakreslenou čárou. V budoucnosti má být nebezpečná silnice přebudována na komunikaci dálničního typu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám