Hlavní obsah

Mentálně postižený Rakušan se ztratil na jihu Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeští policisté od sobotního rána stále marně pátrají po šestadvacetiletém mentálně postiženém Rakušanovi, který byl naposledy viděn v pátek na Českobudějovicku. Neumí číst ani psát a nerozumí česky. Jel s rodiči autem z Prahy a při zastávce u Dynína rodičům kolem 16:00 utekl. Rodiče ho nejdříve sami marně hledali, teprve v sobotu požádali o pomoc policii, řekl v neděli mluvčí policie Jiří Matzner.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Rodiče už odjeli do Rakouska a cestou domů do vesnice poblíže Linze ho hledají i u příbuzných. V místě jeho bydliště hlídkují rakouští policisté," upřesnil mluvčí. Na výzvu ve sdělovacích prostředcích v Česku i Rakousku se policii ozvalo několik lidí, stopy ale nikam nevedou.

V sobotu muže, jenž by mohl být vzhledem k počasí v ohrožení života, hledali v místech, kde byl viděn naposledy, i psovodi se psy a také posádka vrtulníku. Nyní jsou zesílené hlídky na Českobudějovicku a Českokrumlovsku a také na druhé straně hranic. Policisté kontrolují nádraží i restaurace a hospody.

Šestadvacetiletý muž je vysoký asi 185 centimetrů, má středně dlouhé světlé vlasy. Na sobě měl černo-bílo kostkovanou bundu a černé rifle. Naposledy byl spatřen v pátek v 18:30 mezi Dynínem a Českými Budějovicemi. Policie vyzývá všechny, kdo by o muži mohl podat jakoukoliv informaci, aby se ozvali na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám